Aarhus er dansk mester i industri-arbejdspladser

Med et stort og internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø står Aarhus som bekendt stærkt som en moderne vidensby. Byens talentmasse favner bredt og er afgørende for, at man kan kåre Aarhus som dansk mester i industriarbejdspladser. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at med 13.355 arbejdspladser ligger Aarhus i top foran Gladsaxe Kommune, hvor Novo Nordisk har sit hovedsæde.

I Aarhus er det især maskinindustrien samt fødevare- og metalindustrien, der holder væksten i gang. Et godt eksempel herpå er BEUMER Group i Skejby, som er kendt for at udvikle og producere sorteringsudstyr til materiale- og bagagehåndtering. Kunderne er lufthavne, postcentre, kurervirksomheder og distributionslagre. Virksomheden har de seneste tre år ansat ca. 200 nye medarbejdere. BEUMER Group udvider kraftigt i Aarhus og er netop nu i gang med at udvide med endnu en lokation på P.O. Pedersens Vej. Virksomheden forventer i år at ansætte ca. 50 nye medarbejdere og nå op på ca. 750 medarbejdere samlet.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:

”Tallene understreger betydningen af en fortsat udbygning af uddannelsesbyen Aarhus, så industrivirksomhedernes vækstmuligheder ikke begrænses af mangel på velkvalificeret arbejdskraft. For hovedparten af erhvervsuddannelserne er der nærmest både praktikgaranti og efterfølgende jobgaranti. Det håber jeg påvirker forældrenes og folkeskolens rådgivning af de unges uddannelsesvalg. Det er noget, som der vil være fokus på i den kommende erhvervsplan 2020-2023”.

Få yderligere information

Kontaktperson hos BEUMER Group er: Finance Director Mads Bach Christensen, Mads.Bach.Christensen@beumergroup.com, 2179 9484