Aarhus er vært for "VM for hold" i badminton

Til oktober har du chancen for at se Viktor Axelsen og de andre danske badmintonstjerner i aktion. Danmark har nemlig - som det første land i Europa nogensinde - vundet værtskabet for TOTAL BWF Thomas & Uber Cup. Aarhus Kommune er medarrangør.

Mesterskabet får deltagelse af verdens bedste nationer inden for badminton med 16 hold hos både mændene og kvinderne. Det gør dermed turneringen til en enestående mulighed for at komme helt tæt på badmintonsportens allerstørste stjerner, kendt fra OL og de store World Tour-turneringer, når eventet rykker til Aarhus. Thomas & Uber Cup afvikles hvert andet år og er hold-VM for henholdsvis mænd og kvinder.

Forventer mulighed for fyldte tilskuerpladser

Billetsalget er skudt i gang, og forhåbentligt vil de nyligt afskaffede corona-restriktioner muliggøre, at der dystes for fuldt hus i Ceres Arena. Dog hersker der ingen tvivl om, at den globale pandemi vil komme til at begrænse antallet af gæster, der kommer fra udlandet for at overvære mesterskabet. Mesterskabet vil desuden blive transmitteret rundt i hele verden, og ikke mindst forventes der store seertal i mange af de asiatiske lande, hvor badmintonsporten er meget populær.

Er man som forretning eller virksomhed interesseret i at give kunder, samarbejdspartnere eller medarbejdere en unik oplevelse, så er det muligt at finde nærmere informationer om verdensmesterskabet og billetsalget på Denmark2020’s hjemmeside. Her kan man ligeledes finde information om muligheden for at tilkøbe VIP-oplevelser.

De indledende puljer er vedtaget

De danske bruttotrupper er udtaget, og Danmark spiller sine første kampe lørdag d. 9. oktober mod henholdsvis Frankrig og Malaysia. De indledende puljer er blevet vedtaget ved lodtrækning, hvor Danmark også skal spille mod Kina, Canada, Korea og Tyskland opdelt i henholdsvis kvindernes Uber Cup og herrernes Thomas Cup. Den sidste danske mesterskabssejr skete for de danske herrer tilbage i 2016 i Kina, hvor Indonesien måtte se sig slået 3-2. Kvinderne har, på trods af hele tre finaler, stadig den første sejr til gode.

Her finder du det samlede kampprogram med datoer og spilletidspunkter.