Aarhus i fint selskab med New York, London med flere

Det drejer sig om byer, der er langt fremme i arbejdet med både bæredygtig udvikling, og som er effektive med implementering af digital teknologi.

Forskningsrapporten tog først og fremmest udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål. Her blev de 167 byer, der var med i undersøgelsen, målt på hvordan de har udviklet sig på hver af de 17 verdensmål. I undersøgelsen blev 36 af byerne i rapporten placeret i toppen af skalaen. Dernæst blev der kigget på byernes smart city initiativer. I disse målinger lå 37 byer i top-kategorien kaldet ”smart city leaders”. For at blive kategoriseret som ’cities 4.0’, skal man som by ligge i toppen af begge undersøgelser.

Aarhus befinder sig blandt de i alt 20 byer, der scorede højest i begge målinger, og kan dermed kalde sig ’cities 4.0’. Det betyder, at Aarhus er kommet i fint selskab med byer som blandt andet London, Helsinki, Barcelona og New York.

Ifølge rapporten har byerne, der blev kategoriseret som ’cities 4.0’, i gennemsnit gang i 14 smart city projekter sammenlignet med et gennemsnit på 7 smartcity projekter blandt de resterende byer i rapporten. Desuden har byerne bedre offentlig transport, veje, parker, sundhedspleje og digital forbindelse. Sidst har byerne gennemgået den største udvikling på tværs af de 17 verdensmål, hvis man sammenligner med de resterende byer i rapporten.

Fakta om rapporten

Forskningsrapporten er udarbejdet af ESI Thoughtlab. Rapporten er baseret på data fra 167 byer fordelt på 81 lande. Byerne har til sammen 526 mio. indbyggere, svarende til 6,8 % af verdensbefolkningen.