Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Den ideelle kombination af storby og hjerte. Det er blandt andet sådan studentom.dk beskriver Aarhus i deres undersøgelse, hvor Aarhus bliver kåret som Danmarks bedste studieby 2021. Her beskrives de charmerende gader i Aarhus, det store udvalg af caféer, restauranter og barer, samt det pulserende byliv, som noget af det, Smilets by er kendt for. Det er også det, der gør, at Aarhus scorer næsthøjest på både ”socialt liv” og ”byliv” og er med til at sikre den flotte placering.

Stærke karrieremæssige muligheder i Smilets by

I Aarhus er der gode karrieremæssige muligheder efter endt uddannelse. Aarhus scorer næsthøjest på ‘Karriere’-parameteret med over 23.000 opslåede jobs i løbet af det sidste år, hvilket er 3. gange så mange som gennemsnittet for alle byerne. Aarhus er hjem for en bred vifte af både større og mindre virksomheder og byder derfor på et hav af muligheder for at skabe en karriere. Desuden er den forventede startløn i Aarhus over gennemsnittet med et forventet lønhop på 24,3% efter 10 år.

De studerende i Aarhus har gode muligheder for at begå sig i et fagligt miljø, hvor Aarhus score næsthøjest, ligesom Smilets by scorer næsthøjest på det faglige niveau. Samtidig er de studerende i Aarhus vant til at begå sig i sociale miljøer, da Aarhus ifølge undersøgelsen har det tredjebedste sociale miljø.  Det betyder derfor, at Aarhus holder et højt fagligt niveau, samt skaber et stærkt socialt miljø for de studerende, til gavn for de lokale virksomheder. De aarhusianske virksomheder formår at benytte det høje faglige niveau blandt de studerende og har i løbet af sidste pandemi-plagede år, slået knap 700 studiejobs op. Det er ca. 3 gange så mange, som gennemsnittet for alle byer, kun overgået af Hovedstaden.

Top-10 bedste studiebyer i Danmark

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Vejle
  6. Bornholm
  7. Esbjerg
  8. Kolding
  9. Sønderborg
  10. Randers

Om undersøgelsen

Det er tredje år i træk, at Studentum.dk kårer Danmarks Bedste Studieby med det formål at hjælpe kommende studerende blandt de mange valgmuligheder.