Kronprinsparret i Aarhus

Frederik og Mary besøgte Aarhus for at opleve det sprudlende film- og medieproduktionsmiljø i Filmby Aarhus og møde nogle af byens unge iværksættere. Kronprinsparret deltog også i åbningen af både Aarhus' nye Internationale Sejlsportscenter, hvor Kronprinsen stod for den officielle åbning, og af forskningscentret Crown Prince Frederik Center for Public Leadership ved Aarhus Universitet.

Nedenfor kan du læse mere om alle de spændende virksomheder og initiativer, som Kronprinsparret besøgte

FILMBY AARHUS

Filmby Aarhus er centrum for film- og medieproduktion i Jylland og således spydspidsen i Aarhus Kommunes satsning på film- og medieområdet. Virksomhederne i Filmby Aarhus producerer alle facetter af medieprodukter spillefilm, dokumentarfilm, reklamefilm, billeder, tekster, webprodukter og meget mere. Filmby Aarhus støtter filmproduktion igennem Den Vestdanske Filmpulje.

NJORD GIN

Njord Gin blev etableret i 2014, og i sommeren 2017 etablerede virksomheden det første destilleri i Aarhus siden 1881 i en bevaringsværdig tidligere pumpestation. Det er Danmarks eneste rene gin-destilleri, og de arbejder på at nyfortolke gin-genren i en løbende udvikling af nye produkter i samarbejde med andre fødevarevirksomheder og toprestauranter.

WODEN

Woden er et eksempel på ét at de mange kreative modevirksomheder i denne havnenære del af Aarhus. Woden producerer sneakers, og de benytter lakseskind i stedet for læder. Lakseskind har vist sig at være et stærkere materiale end læder. I stedet for, at lakseskind bliver et spildprodukt af lakseproduktion, så kan det således benyttes hensigtsmæssigt til skoproduktion.

POND

Pond er en biotech virksomhed fra 2015, der arbejder på at udvikle produkter baseret på 100 % biomaterialer som miljørigtige alternativer til oliebaserede produkter såsom plast. Virksomheden har vundet adskillige danske og internationale priser for deres produkter.

ENORM

Enorm er en insektvirksomhed, der udvikler forskellige produkter med tilsætning af insekter og insektmel. Insektproduktion er en bæredygtig ingredienskilde, idet det er en mere ressourceeffektiv måde at producere proteiner. Enorm har netop har vundet prisen som årets innovator hos Danish Food Cluster.

AARHUS INTERNATIONALE SEJLSPORTSCENTER

Sejlsportscenteret vil forene de bedste faglige kompetencer inden for udviklingen af sejlsportens mange facetter. Samtidig vil Aarhus Internationale Sejlsportscenter også være et attraktivt opholds- og oplevelsessted for byens mange ikkesejlende borgere. Centeret opføres af Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, som Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion, Team Danmark og Idrætssamvirket Aarhus står bag. Byggegrunden har man fået af Aarhus Kommune, og selve anlæggelsen af sejlsportscentret bliver gennemført med støtte fra AP Møller Fonden, Nordea-fonden, Salling Fondene, Lokale & Anlægsfonden og Aarhus Kommune.