Norlys vil bygge bro mellem IT-uddannelserne og erhvervslivet

forbindelse med studiestart er Norlys fra september 2021 rykket ind i INCUBA i IT-byen Katrinebjerg i Aarhus. Energi- og telekoncernen har etableret en afdeling i udviklingsmiljøet for at være tæt på IT-uddannelserne og synliggøre fremtidige karrieremuligheder for de studerende gennem karrieredage, studiejobs, forskningsarbejde, Hackatons, praktikker med mere.

Norlys’ tilstedeværelse i INCUBA skal være med til at sikre, at flere får øjnene op for de mange muligheder, som IT-uddannelserne på Aarhus Universitet giver.

- Vi kan se, at fremtiden i højere grad får brug for digital arbejdskraft, men allerede nu fordrer vores opgaver og udfordringer, at vi som virksomhed har adgang til den nyeste viden og de dygtigste specialister. Udviklingen går hurtigt, og det er vigtigt at være på forkant. Omvendt er det også vigtigt at vise de studerende, at der er nødvendige og samfundsrelevante jobs både under og efter endt uddannelse. I Norlys er det essentielt, at vi har en attraktiv arbejdsplads for unge med digitale kompetencer, og derfor har det høj prioritet at samarbejdet med INCUBA skaber værdi for både de studerende og færdiguddannede, siger Morten Bilgrav, CIO hos Norlys

Danmarks IT-mekka

INCUBA Katrinebjerg ligger i kernen af Danmarks stærkeste it-miljø på Katrinebjerg i Aarhus. Her sikrer et netværk på mere end 100 virksomheder, erhvervsfremmeaktører og GTS-institutter samspil mellem erhvervslivet og it-forskningen samt it-uddannelserne på Aarhus Universitet. Derfor er det vigtigt for INCUBA at tiltrække samarbejdspartnere, som kan være med til at fremme innovationen og udviklingen inden for IT.

- Det, at vi kan få veletablerede virksomheder som Norlys ind i vores miljø, bidrager til, at forskningen og de innovative startups og idéer helt bogstaveligt møder erhvervslivet. Som Danmarks største tele- og energikoncern er Norlys desuden en vigtig bidragsyder til digitaliseringen og den grønne omstilling, hvor forskning og ny viden er afgørende for at løse fremtidens udfordringer. Derfor er det her et rigtig spændende match for INCUBA og vores startups inden for både det digitale og cleantech, udtaler Mai Louise Agerskov, CEO for INCUBA A/S

Norlys glæder sig til at samarbejde og være en del af studie- og forskningsmiljøet på Katrinebjerg. Koncernen har fra d. 1. september overtaget lokalerne og starter med at bemande de nye kontorer med energi- og telekoncernens dygtige udviklingsteam, som skal indlede samarbejdet med en masse spændende aktiviteter.