Ny tilskudspulje til digitalisering af SMV'er

Digital ansat på kraftvarmeværk ved computer.

Tilskudspuljen er målrettet små- og mellemstore virksomheder i størrelsen 5-249 ansatte, som har brug for hjælp til at igangsætte eller komme skridtet videre med digital omstilling af deres virksomhed. 

Du kan f.eks. søge tilskud til privat rådgivning til at afklare forretningspotentialet ved at investere i ny digital teknologi, herunder hvilken teknologi, der kan hjælpe dig til at optimere din virksomhed. Eller du kan få hjælp til at udnytte mulighederne ved den teknologi, du allerede har investeret i eller investerer i som en del af projektet.  

Der er i alt 24,6 mio. kr. i puljen, hvilket giver adgang for knap 250 virksomheder. Heraf er 12,7 mio. kr. øremærket til privat rådgivning om digital omstilling eller automatisering og 11,9 mio. kr. er øremærket til privat rådgivning om e-handel. Puljen udmøntes efter først-til-mølle og lukker igen den 10. juni, medmindre puljen er opbrugt forinden. 

Tilskudspuljen skal bidrage til, at flere små og mellemstore virksomheder løfter blikket fra den næste faktura og i stedet prioriterer at afsætte tid til at fokusere på udviklingen af sin virksomhed. Der er store gevinster ved at tage nye digitale teknologier i brug. Det ved jeg fra min egen virksomheder. Men det kan for mange mindre virksomheder være svært at vide, hvorhenne man skal starte. SMV:Digital giver derfor tilskud til, at virksomhederne kan modtage kvalificeret privat rådgivning, der skal hjælpe dem godt på vej.
Formand for SMV:Boardet, Dorte Zacho Martinsen


Læs mere hos Erhvervsstyrelsen