TC Electronic bygger nyt hovedsæde

Hvad der i dag bare er en sneklædt pløjemark i det nordlige Aarhus, vil om et par år være en teknologisk og musikalsk legeplads, der ikke bare rummer udviklingslokalerne for et af Danmarks største lydfirmaer, men også musikscene, lydstudie og en 200 kvadratmeter stor lounge.

Altid Aarhus
Med guitarister fra internationale bands som U2, The Police, Bon Jovi, Metallica og danske Mew foruden at væld af pladestudier og mediehuse på kundelisten, har aarhusianske TC Electronic gennem de sidste 40 år etableret sig som en af verdens førende producenter af udstyr til musik- og medieverdenen.

Men den fortsatte udvikling af firmaet kræver plads, og efter 22 år i Risskov er mulighederne for udvikling og udvidelse på den nuværende adresse ved at være tømt ud.

Med hjælp fra Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) tog de aarhusianske lydspecialister derfor den  den 13. marts 2018 første spadestik til virksomhedens fremtidige hovedkvarter.

“I kunne vælge hvor som helst, men I vælger at blive i Aarhus. Som borgmester gør det mig stolt,” sagde Jacob Bundsgaard inden han sammen med TC Electronics Henrik Rasmussen stak sølvspaden i jorden.

Plads til innovation
For TC Electronic, der i dag beskæftiger 90 medarbejdere, har det gennem lang tid været en drøm, at kunne flytte i mere tidssvarende rammer, hvor der er plads til at tænke stort, og hvor medarbejderne har optimale muligheder for at skabe lækkert lydudstyr.

“Det kræver helt specielle rammer, når vi skal udvikle helt specielle produkter,” siger Henrik Rasmussen, Vice President for Operations ved TC Electronic, og fortsætter:

“Og det får vi virkelig med den nye bygning. Den kommer på alle måder til at sprænge rammerne for, hvad vi tidligere har set her i Aarhus.”

Udover udviklingsfaciliter vil det kommende hovedsæde også rumme et stort, internationalt inspireret showroom, hvor kunderne kan komme ind fra gaden - eller motorvejen - og prøve virksomhedens produkter af.