Turismen boomer i Region Midt

”Sammen med VisitDenmark satte vi os et mål om at nå op på 10,5 millioner overnatninger i 2017, så resultatet på 11,2 millioner overnatninger er over al forventning og udgør en stigning på 19,1 pct., siden arbejdet med Europæisk Kulturhovedstad begyndte i 2013,” udtaler Rebecca Matthews, direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 der glæder sig over, at satsningen på kultur både skaber oplevelser, øger turismen og sikrer nye jobs.

Også direktør hos VisitDenmark, Jan Olsen, glæder sig over de flotte turismetal fra Region Midtjylland.

”De flotte resultater understreger effekten af at satse massivt på international markedsføring. I forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har VisitDenmark over tre år investeret seks millioner kroner i at udbrede kendskabet til Aarhus og regionen på en række vigtige markeder. De nye overnatningstal afspejler, at kultur og oplevelser bidrager til vækst i dansk turisme, når vi er synlige ude i verden,” siger Jan Olsen, der også fastslår, at afkastet af hver eneste krone investeret i international markedsføring kommer mange gange igen.

Aarhus i sig selv, har haft en stigning på 44,5% i hotelovernatninger siden 2013, hvor arbejdet som Europæisk kulturhovedstad startede.

Dette er en god start på Visit Aarhus’s nye turisme strategi som skal realiseres frem med 2025: Der skal dobbelt så mange turister til Aarhus, og 40% af disse skal hentes i udlandet.